Data: 2006-01-07 08:03:39
Temat: Re: marmite
Od: Jacek Kos <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
dogma napisał(a):
> Sprowadzilam sobie od kolezanki z Londynu sloik marmite, glownie z
> kulinarnej ciekawosci...
> Podobno Angole jedza to z chlebem ale ja w taki sposob z cala pewnoscia
> tego nie wykorzystam...sama w sobie jest paskudna, cos w smaku
> przypominajace maggi o kolorze asfaltu i konsystencji masla
> czekoladowego...
> Czy ktos zna jakies przepisy w ktorych marmite
> wystepuje???...niekoniecznie jako podstawowy skladnik, ale jako dodatek...
> jak to wykorzystac, bo szkoda zeby stalo w szafce 2 lata bezproduktywnie...
> pozdrawiam
> Dogma
ZErknij tu: http://www.marmite.com/
Mnie tam smakuje, z serem żółtawym szczególnie, z jajem.
Owszem, lekko przeterminowana maggi, ale nie w kolorze asfaltu, tylko
gryczanego miodu i o podobnej konsystencji.
Spróbuj jeszcze raz, jak nie - oddaj, sprzedaj, nie wyrzucaj, bo się
jakiś głodny natnie i będzie psioczył...
--
JackOss
|