Data: 2007-08-13 12:39:40
Temat: Re: masa do tortu
Od: "gdaMa" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Słonko świeci, deszczyk pada... a *Dominika* takie rzeczy opowiada:
> Mój synek ma skazę białkową a za 10 dni kończy roczek .....
> Jeśli tylko przyjdzie Wam coś do głowy ( jakiś przepis na taką masę )
> to proszę napiszcie.
A masło roślinne (takie ze słonecznikiem w małym, okrągłym pudełku [1])
próbowałaś? Tolerancja sprawdzina na innym nabiałowym alergiku ;)
Można utrzeć masę z takiego masła i cukru pudru, lub cukier skarmelizować i
wystudzony utrzeć z masłem.
Inny "krem" to smakowa kaszka ryżowa czy pszenna zrobiona na gęsto i
zmiksowana na puchato (taki pudding wychodzi).
Budyń bezkrówkomleczny na mleku które pije.
--
Pozdrawiam,
*gdaMa*
http://picasaweb.google.pl/MMMMKi/BACHORKI2007
|