Data: 2001-01-23 21:38:39
Temat: Re: masa marcepanowa
Od: busek <b...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
witam serdecznie
należy wziąźć 2 czesci slodkich migdalow jedna czesc cukru i walkowac walkowac
walkowac najlepeij specjalnym walkiem (metakowy z rowkami) wskazowka migdaly mozna
najpierw troche posiekac
nalezy walkowac do uzyskanie jednolitej masy bez grudek przełożyc do naczynia
podgrzac
najlepiej na parze zeby odchodzila od dna
do spozycia nalezy do tej masy dodac na jedna czesc masy jedna czesc cukru pudru i
wymieszac
masa marcepanowa, wymieszana zpudrem szybko wysycha i potem sie ndaje tylko do
jedzenia
pozdrawiam piotrek
www.kuchnia.phg.pl
EWEL 997 napisał(a):
> Czy znacie moze przepis na zrobienie masy marcepanowej domowymi sposobami?
> pozdrawiam
> Aneta
|