Data: 2009-07-24 05:52:46
Temat: Re: % masła w maśle
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:h4bha0$7ii$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "mal" <m...@g...com> napisał w wiadomości
> news:643268ee-11ae-4549-b34f-43c9a9afc361@h18g2000yq
j.googlegroups.com...
> On 23 Lip, 21:39, "Feahisim" <h...@p...gazeta.pl> wrote:
>
> > No ale żeby je (oba) jeszcze dowozili na Górny Śląsk...
>
> Wciąż się chełpią, ci z mleczarni Trzebownisko, że ich masło zrobiło
> 'karierę'. Wygląda na to, że na G.Śląsk im za daleko, a bliżej mają
> np.do Frankfurtu n.Menem :-)
> Tak jak pisał wcześniej Panslavista - dziwnymi drogami krąży unijna
> żywność i coraz mniej w maśle 'świeżej krowy', a dominuje mleko w
> proszku.
>
>
> I z tym (niestety) sie musze zgodzic.. Trudno jest aktualnie kupic dobre
> maslo... (co nie znaczy ze nie da sie kupic dobrego Polskiego masla).
Jest jeszcze masło gospodarcze w osełkach (sery też) - ale trzeba trafić na
dobrą gospodynię, która je dostarcza do sklepu.
|