Data: 2001-10-06 21:59:04
Temat: Re: maslo orzechowe
Od: "Castle" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Iza,
o rany! przeciez masz w domu istny rarytas! przede wszystkim
jest slony wiec uniwersalny
po pierwsze mozesz mi wyslac ;)))
po drugie dressing z majonezem 1:1 do kawalkow kurczaka
obsmazonych na duzym ogniu
po trzecie mozesz upiec 1 biszkopt bialy i 1 kakaowy,
przeciac oba na 2 i pprzelozyc: 2 warstwy maslem orzechowym,
a 1 dzemem
po czwarte: CIASTECZKA orzechowe! delikatne jak fransuskie,
nie narobisz sie a rodzinka bedzie zachwycona hehe nawet sie
nie zorientuja ze tu jest "to maselko blee" ;))))
here we go:
2 szkl. maki
1/2 szkl. smietany
300 g masla orzechowego "z wybojami"
siekasz jak polfrancuskie, krociutko wyrabiasz, konsystencja
jak polfrancuskie, do lodowki na 2 godz. albo na noc... dzis
juz nie zdazysz ;)), poniej formujesz cisteczka, pieczesz,
studzisz, posypujesz cukrem pudrem
..i juz ci zazdroszcze :)))
Castle
|