Data: 2001-10-07 10:09:26
Temat: Re: maslo orzechowe
Od: "Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "iza" <i...@h...pl> napisał w wiadomości
news:9png0c$ov1$1@h1.uw.edu.pl...
> Witam wszystkich!
>
> Mam ogromny problem....mojemu synowi, ktory uwielbia do bulek Nutelle..
> kupilam maslo orzechowe z duzymi kawalkami orzechow.
> I problem w tym ze mu to nie smakuje.. :)
> Nikt w domu tego nie zje.. bo reszta rodziny woli tradycyjne kanapki:
> salata, ser zolty, szynka, ser bialy, pomidor itp....
> Poradzcie mi prosze co zrobic z pol kilogramowym sloikiem masla
> orzechowego...
Ja uwielbiam maslo orzechowe. Moja mlodsza siostre, ktora nienawidzila wrecz
masla orzechowego, przekonalam do jedzenia o robiac kanapeczki:
1. chleb staropolski +maslo zwykle +maslo orzechowe +powidla/dzem (najlepiej
sliwkowy)
2. chleb ciemny (moze byc tez staropolski)+maslo zwykle +maslo orzechowe
+ser zolty
Ja sie tym zajadam czesto (co widac po mnie, bo cholernie tuczace jest to
maslo), a maslo to mozna laczyc z wedlinami, warzywami. Nigdy sie nie
spotkalam z tym maslem jako dodatkiem do ciast. Moze jednak takie przepisy
tez istnieja :)
Pozdrawiam
Valentine
|