Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia melon Re: melon

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: melon

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!fargo.cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!newsfeed.gazeta.pl!new
s.onet.pl!news.pik-net.pl!not-for-mail
From: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: melon
Date: Sun, 01 Dec 2002 00:28:01 +0100
Organization: Silesian University of Technology in Gliwice, Poland
Lines: 35
Message-ID: <asbl28$1p0$1@shilo.silesia.pik-net.pl>
References: <asaktb$mkb$1@news.tpi.pl> <3...@o...com>
<asb95m$1g9$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: masq.albatros.gliwice.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: shilo.silesia.pik-net.pl 1038702472 1824 213.216.82.51 (1 Dec 2002 00:27:52
GMT)
X-Complaints-To: n...@s...silesia.pik-net.pl
NNTP-Posting-Date: 1 Dec 2002 00:27:52 GMT
User-Agent: KNode/0.7.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:136873
Ukryj nagłówki

ann wrote:

> - dzięki za odpowiedź, ale jak rozkroiłam owoc w środku był zielonkawy i
> dziwny w smaku.
> Nie odważyłam się podać na stół.
>
> - pozdrawiam Krystyna
>
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
> news:3DE90149.34576C80@olypen.com...
>>
>>
>> ann wrote:
>> >
>> > Jak mam podać melona?
>> >
>> > - dziękuję i pozdrawiam
>>
>> Mozesz pokroic w podluzne kawalki, kazdy owinac cienkim plastrem
>> prosciutto (szynki parmenskiej) zapiac wykalaczka i ulozyc na talerzu na
>> lisciu salaty. Albo pokroic w kostke, zmieszac z innymi owocami
>> pokrojonymi w podobnej wielkosci kostki, skropic wodka czy likierem,
>> posypac cukrem i podac na deser. Albo przeciac na pol, wydrazyc nasiona
>> i podac z lyzeczka jak jest.
>> MB
Myślę, że jeszcze nie był dojrzały.
Ja zostawiam na parę dni na parapecie taki melon, który właśnie kupiłem.
Kiedy już 'koncówki' melona, czyli miejsca, w których schodzą się prążki są
lekko miękkie i nabierają zapachu, to zabieram się do jedzenia. Wtedy jest
naprawdę pyszny - delikanty aromat i pełnia słodkości wprawia mnie w
upojenie...

Pozdrawiam,

Nik

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
01.12 Krysia Thompson
01.12 katarzyna
01.12 Nikodem Kuźnik
01.12 walkie
01.12 Krysia Thompson
01.12 zefirka
01.12 Krysia Thompson
02.12 Krystyna Chiger
02.12 Krysia Thompson
02.12 Krystyna Chiger
02.12 margola & zielarz
02.12 Krysia Thompson
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6