Data: 2001-10-22 11:12:55
Temat: Re: menu ...
Od: Tomek "Leopard" W. <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
oshin <b...@a...krakow.pl> napisał / wrote:
> grzanki z tatarem z lososia jako entree
> zupa pomidorowa wloska z pesto (przepis z grupy)
> musaka troszke przerobiona bo bez beszamelu a z serem i zywymi
> pomidorcami
> oraz na deser wytrawno-czekoladowy krem z lodami waniliowymi
Zupa pomidorowa i musaka ? Noooooo, nie wiem.......
Oczywiście "na co dzień" to bez znaczenia (sam jem np.
zupę ziemniaczaną, a na drugie placki ziemniaczane... ;) )
ale od wielkiego święta, chyba nie wypada ....
Może zamiast pomidorowej pikantna zupa - krem z marchewki
z groszkiem ptysiowym ? Albo z porów ? Teża eleganckie, a trudno
je schrzanić i pasują (moim zdaniem).
matko, ale to brzmi hehehe, jak to schrzanimy to koniec ;OOO
Oby Wam się udało wszystko jak najlepiej :)))
Pozdrawiam
Leopard
(ps. a taka super uroczystość nie może się odbyć na bazie polskiej
kuchni ???!!!! Np.
- wątróbka z jabłkami na przystawkę
- kwaśnica z jajkiej i białą kiełbasą
- pieczeń z idnyka w szarym sosie, pieczone ziemniaki z twarożkiem,
surówki z kapusty kiszonej z cebula i kminkiem, surowej z olejem i rodzynkami
- deser - ciasto ucierane ze śliwkami i sosem żurawinowym)
|