Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.p
l!niusy.onet.pl
From: a...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: menu weselne
Date: 11 Mar 2003 14:34:11 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 26
Message-ID: <6...@n...onet.pl>
References: <2...@2...17.128.66>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1047389651 13488 192.168.240.245 (11 Mar 2003 13:34:11 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 11 Mar 2003 13:34:11 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 217.97.59.131, 213.180.130.12
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows 98; Win 9x 4.90)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:148680
Ukryj nagłówki
> Witam wszystkich grupowiczów!
>
> Może podpowiecie mi, jakie potrawy, przystawki itp. podaje się na weselach.
> Chodzi mi o takie przykładowe menu.
> Co się sprawdza - tak aby trafic w gusta większości gości,
> jak obliczyć ilość dań i przystawek aby nie zostać z górą jedzenia do
> wyrzucenia
> ale też aby nie zagłodzić gości :)
> Może pamietacie menu ze swoich wesel, albo zwróciliście uwagę na to podczas
> czyjegoś wesela?
> Z góry pięknie dziękuję!
Z iloscia chyba trudno utrafic... Po moim slubie zostalo tyle, co na drugie
wesele. Musielismy pozyczyc duza zamrazarke i co sie dalo zamrozilismy,
rozdalismy itp.
Na obiad byl rosol oraz ziemniaki z wody + schabowe, kurczaki itp., nie
pamietam co jeszcze. Z przystawek byly rozne ryby (wszystkim smakowala ryba z
cebula na slodko, chyba z rodzynkami?) kalafior nadziewany, golonka w piwie,
rozne salatki... Okolo polnocy podano flaczki i barszcz z pasztecikami. Chyba
niewiele pomoglam, malo pamietam, wszystkim zajmowaly sie kucharki.
Acha, wesele przewidziane bylo na ponad 100 osob, dojechalo troche mniej.
Pozdrawiam,
AniaR
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|