Data: 2003-03-11 13:34:11
Temat: Re: menu weselne
Od: a...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam wszystkich grupowiczów!
>
> Może podpowiecie mi, jakie potrawy, przystawki itp. podaje się na weselach.
> Chodzi mi o takie przykładowe menu.
> Co się sprawdza - tak aby trafic w gusta większości gości,
> jak obliczyć ilość dań i przystawek aby nie zostać z górą jedzenia do
> wyrzucenia
> ale też aby nie zagłodzić gości :)
> Może pamietacie menu ze swoich wesel, albo zwróciliście uwagę na to podczas
> czyjegoś wesela?
> Z góry pięknie dziękuję!
Z iloscia chyba trudno utrafic... Po moim slubie zostalo tyle, co na drugie
wesele. Musielismy pozyczyc duza zamrazarke i co sie dalo zamrozilismy,
rozdalismy itp.
Na obiad byl rosol oraz ziemniaki z wody + schabowe, kurczaki itp., nie
pamietam co jeszcze. Z przystawek byly rozne ryby (wszystkim smakowala ryba z
cebula na slodko, chyba z rodzynkami?) kalafior nadziewany, golonka w piwie,
rozne salatki... Okolo polnocy podano flaczki i barszcz z pasztecikami. Chyba
niewiele pomoglam, malo pamietam, wszystkim zajmowaly sie kucharki.
Acha, wesele przewidziane bylo na ponad 100 osob, dojechalo troche mniej.
Pozdrawiam,
AniaR
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|