Data: 2004-05-26 07:40:35
Temat: Re: miękkie ości
Od: "Karmakoma" <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ewa" <e...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c903hr$io3$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Jakiś czas temu zadałam pytanko: jak zmiękczyć ości ryb (takich małych np.
> sardynek) podczas smażenia (a może przed smażeniem), i buuu chyba nikt nie
> wie, ponawiam jednak zapytanie, bo może ktos wpadnie na jakis fajny pomysł
> lub przypomni sobie przepisik babuni.
>
moj wuj-wedkarz kiedys powiedzial mi, ze male rybki przed smazeniem trzeba
ponacinac na ukos. naciecia nalezy robic w odleglosci 1 mm na calej dlugosci
rybki, nie moga byc glebokie, zeby rybka nie rozpadla sie podczas
przygotowywania. podobno osci same sie wtedy rozpuszczaja w czasie smazenia.
mniej wiecej wyglada to tak:
////////////////// naciecia
-------------- kregoslup
//////////////// naciecia
niestety tej metody nie wyprobowalam, wiec nie wiem, czy dziala...
pozdrawiam,
K.
|