Data: 2000-12-18 22:33:00
Temat: Re: mielenie maku i szyszki z ryzu i zapach na swieta
Od: "Barbara Olszewska" <b...@f...buy.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dorota" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:LPBBJMPEEJEHHIKEJOJKIEHLDJAA.dora13@poczta.onet
.pl...
> Czy mozna zmielic mak w malakserze? Moze ktos to robil i poleca ten
sposob??
> Druga moja prosba dotyczy szyszek z ryzu preparowanego. Wiem , ze gdzies
juz
> je widzialam wraz z zachodnim porownaniem masy ze snickersow..ale nie moge
> znalezc :(( Czy ktos podpowie gdzie to jest lub zna taki przepis??
Z powodu braku urzadzen do mielenia zrobilam kiedys makowiec na bazie
mlynka do kawy. Jako ze kawy nie miele od dawna aromat sie nie popsul. Mak
byl mielony na sucho nie byl parzony i nalezy kontrolowac grubosc
zmielenia ale makowiec wyszedl mi bardzo dobry.
Kiedys robilam szyszki. Teraz od dluzszego czasu nie robilami nie pamietam
dokladnie proporcji ale w sklad moich wchodzily cukierki irysy albo toffi
i margaryna (nie moze byc jej za duzo). Skladniki rozpuszczalam w garnku i
do wystudzonej masy wrzucalam ryz preparowany a pozniej nadawalam im
odpowiedni ksztalt i zostawialam do zastygniecia
Barbara
|