Data: 2006-11-24 12:00:39
Temat: Re: miód
Od: "Andrzej" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:1164368644.763854.290440@45g2000cws.googlegroup
s.com...
czy to normalne ze miód spadziowy (kupiony od pszczelarza na
targowisku) utrzymuje strasznie gęstą konsystencję, owszem jest
leisty i nie robi sie cukrowy, ale pierwszy raz sie spotykam z tak
gęstym miodem i nie wiem czy to normalne? czy podrasowany jest troche?
Prawdziwy miód, jeżeli stoi długo to gęstnieje i POWINIEN obowiązkowo sie "
zcukrzyć "
w szczególności miód spadziowy, ponieważ już w fazie zbierania przez
pszczoły jest bardzo gęsty.
Miód jeżeli został podgrzany powyżej 40 st C może zachowyać płynność ale dla
właściowści modu jest to zjawisko bardzo nieporządane.
Jędrek pszczelarz
|