Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.straub-
nv.de!newsfeed01.sul.t-online.de!t-online.de!fu-berlin.de!uni-berlin.de!not-for
-mail
From: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: miód
Followup-To: pl.rec.kuchnia
Date: Sat, 26 Mar 2011 14:05:44 +0100
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 29
Message-ID: <8...@m...uni-berlin.de>
References: <imkhcv$im2$1@node2.news.atman.pl> <imkij6$82k$1@news.onet.pl>
<1hs3jg8ts8nym$.1ehn3cpvpmyo8$.dlg@40tude.net>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: news.uni-berlin.de
uwDgYI/AbiscHutNCudYAwsB8/PBMLjTLvQhKvGOo69WZyyiMTEPpdQpmK
Cancel-Lock: sha1:qxBF3q2IeSZnonucebgLm1zO7gw=
User-Agent: KNode/4.4.10
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:335369
Ukryj nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Sat, 26 Mar 2011 12:27:38 +0100, Zakarm napisał(a):
>
>> W dniu 2011-03-26 12:07, lamia pisze:
>>> pewnie wiele osób ma w domu słoik miodu - podajcie producentów miodu,
>>> który się poprawnie 'zcuksza'. Dzięki.
>>>
>>> Sporo ponad rok mam miód (Bihophar, kupiony w sklepach Zatoki (o taki:
>>> http://www.niam.pl/ots/produkt/4058-miod_kwiatowy)) i stale jest
>>> półpłynny (a na wierzchu ciągle robi się płynna warstwa). 'Trochę'
>>> inaczej zachowywał się miód poprzednio zakupiony w Bomi (też w weku -
>>> nieststy nie wiem jakiego producenta, najdroższy jaki znalazłam hehe).
>>> Żeby nie można było kupić miodu w sklepie, tylko jakieś utwory
>>> miodopodobne.. . Szkoda mi 3 dych na cukier i oszustwa.
>>
>>
>> A kto ci powiedzial ze miod powinien sie scukrzyc po roku ?
>
> Bo powinien. Dojzrały miód powinien. Chyba, że jest niedojrzały, czyli
> nieodparowany, zebrany zanim będzie poszyty itp - wtedy jest za wodnisty i
> się nie scukrza.
Bzdura
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
|