Data: 2011-03-26 13:05:44
Temat: Re: miód
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Sat, 26 Mar 2011 12:27:38 +0100, Zakarm napisał(a):
>
>> W dniu 2011-03-26 12:07, lamia pisze:
>>> pewnie wiele osób ma w domu słoik miodu - podajcie producentów miodu,
>>> który się poprawnie 'zcuksza'. Dzięki.
>>>
>>> Sporo ponad rok mam miód (Bihophar, kupiony w sklepach Zatoki (o taki:
>>> http://www.niam.pl/ots/produkt/4058-miod_kwiatowy)) i stale jest
>>> półpłynny (a na wierzchu ciągle robi się płynna warstwa). 'Trochę'
>>> inaczej zachowywał się miód poprzednio zakupiony w Bomi (też w weku -
>>> nieststy nie wiem jakiego producenta, najdroższy jaki znalazłam hehe).
>>> Żeby nie można było kupić miodu w sklepie, tylko jakieś utwory
>>> miodopodobne.. . Szkoda mi 3 dych na cukier i oszustwa.
>>
>>
>> A kto ci powiedzial ze miod powinien sie scukrzyc po roku ?
>
> Bo powinien. Dojzrały miód powinien. Chyba, że jest niedojrzały, czyli
> nieodparowany, zebrany zanim będzie poszyty itp - wtedy jest za wodnisty i
> się nie scukrza.
Bzdura
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
|