Data: 2008-07-18 19:37:18
Temat: Re: miod w przetworach na zimie
Od: c...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
On 18 Lip, 18:02, "szomiz" <s...@k...dostawac.reklamy.przez.net>
wrote:
> Truskawkowe dzemiki juz w piwnicy. Trzeba przderobic wisnie i porzeczki.
>
> I zastanawiam sie nad zastapieniem w czesci/calosci cukru miodem. Dostep do
> taniego, tegorocznego, rzepakowego posiadam. Porownujac ceny kg cukru w
> Biedronce i litra miodu w zaprzyjaznionej pasiece - prawie nie boli.
>
> I zastanawiam sie na ile przetwory robione na goraco (dzemy) i na pol-goraco
> (soki) moga zyskac na ladowaniu do nich w czesci/calosci miodu zamiast
> cukru.
>
> Zwlaszcza, ze teoria i praktyka mowi, ze moj 50-cio letni sad rodzi obficie
> co dwa lata.
>
> I trafilo na rok, w ktorym obrodzil jak glupi...
>
> sz.
Miodem można dosładzać kompoty
|