Data: 2008-07-18 22:47:40
Temat: Re: miod w przetworach na zimie
Od: panta_rei <j...@c...znajdzie>
Pokaż wszystkie nagłówki
Świadomie, albo i nie mistella napisał(a):
>> I zastanawiam sie na ile przetwory robione na goraco (dzemy) i na pol-goraco
>> (soki) moga zyskac na ladowaniu do nich w czesci/calosci miodu zamiast
>> cukru.
>>
>> Zwlaszcza, ze teoria i praktyka mowi, ze moj 50-cio letni sad rodzi obficie
>> co dwa lata.
>>
>> I trafilo na rok, w ktorym obrodzil jak glupi...
>>
>> sz.
>>
> Wiesz, ze to moze byc calkiem ciekawe rozwiazanie.Musisz chyba najpierw
> sprobowac o ile slodszy od cukru jest ten miod.Ponadto wez pod uwage ze miod
> potem gestnieje.Moze sprobuj dodac tylko troche miodu, i tak metoda prob i
> bledow dojdziesz do doskonalosci.
> Jak juz zrobisz, napisz jak wyszlo.Jestem ciekawa.
Ja bym uważał z tym miodem, jak do wszystkiego będzie dawał to mu się
szybko, bardzo szybko ten smak znudzi.
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
|