Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: panta_rei <j...@c...znajdzie>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: miod w przetworach na zimie
Date: Sat, 19 Jul 2008 00:47:40 +0200
Organization: slawi.int.pl
Lines: 29
Message-ID: <s...@c...znajdzie>
References: <g5qeug$b0c$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<7...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 88.220.110.200
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1216421260 28961 88.220.110.200 (18 Jul 2008 22:47:40 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 18 Jul 2008 22:47:40 +0000 (UTC)
X-User: znowu_jakas
User-Agent: slrn/0.9.8.1pl1 (Linux)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:314338
Ukryj nagłówki
Świadomie, albo i nie mistella napisał(a):
>> I zastanawiam sie na ile przetwory robione na goraco (dzemy) i na pol-goraco
>> (soki) moga zyskac na ladowaniu do nich w czesci/calosci miodu zamiast
>> cukru.
>>
>> Zwlaszcza, ze teoria i praktyka mowi, ze moj 50-cio letni sad rodzi obficie
>> co dwa lata.
>>
>> I trafilo na rok, w ktorym obrodzil jak glupi...
>>
>> sz.
>>
> Wiesz, ze to moze byc calkiem ciekawe rozwiazanie.Musisz chyba najpierw
> sprobowac o ile slodszy od cukru jest ten miod.Ponadto wez pod uwage ze miod
> potem gestnieje.Moze sprobuj dodac tylko troche miodu, i tak metoda prob i
> bledow dojdziesz do doskonalosci.
> Jak juz zrobisz, napisz jak wyszlo.Jestem ciekawa.
Ja bym uważał z tym miodem, jak do wszystkiego będzie dawał to mu się
szybko, bardzo szybko ten smak znudzi.
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
|