Data: 2005-09-27 12:14:24
Temat: Re: mleko UHT
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zresztą, na czym to
> odtłuszczenie polega, tylko na odciągnieciu śmietanki? Nie sądzę. Takie
> odtłuszczone ma w moim mniemaniu niebieskawy odcień.
ma też wodnisty smak, dlatego przypuszczam, że to zwyczajnie rozwodnione
mleko jest;-(
>
> > Moje ulubione jest w woreczkach, 3,6%, a najlepiej to takie od krowy.
Ale
> z
> > braku laku pijam UHT, 3,2%, bo nie będę tylko dla siebie laziła po
mleko.
>
> Mam to samo;( Chociaż wiem, że mleko w kartonie ("uszate") jest najgorszą
> formą mleka dostępną na rynku. Oto przykład jak lenistwo wygrywa nad
> rozumem;D
>
Do tej pory sama bądź przez posłanców kupowałam co jakiś czas zgrzewkę
mleka, do schowka i jedno dzwiganie ze sklepu mniej.
Skoro mleko 'uszate' jest do tego stopnia nic nie warte to sprobuje je
traktować jako rezerwę a na codzień kupować mleko pasteryzowane w woreczkach
bądź kartonach, tylko teraz to juz na pewno ręce wyciągną mi się do ziemi od
tych wszystkich tobołków taszczonych ze sklepów...
pozdrawiam
Basia
|