Data: 2006-04-03 14:50:06
Temat: Re: mleko nie pasteryzowane
Od: Habeck Colibretto <h...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 03.04.2006, o godzinie 16.34.28, na pl.rec.kuchnia, Aicha napisał(a):
>>>>> Jeden z nich wywołuje białaczkę :]
>>>> Bo mleko jest białe. ;)
>>> Białko jaja też.
>> Ale tylko po ścięciu, więc się nie liczy. ;P ;)
> Znaczy, na miękko? I nożykiem?
Na mięTko czy nie mięTko to nie ma znaczenia, bo biało jest już ścięte.
Nożyk jest dla niewierzących. :)
>>> Ale już żółtko jest zółte, a jest w nim więcej białka niż w białku
>>> :)
>> Nieznaczna różnica (tak w kolorze jak i zawartości białka). ;))
> Znacznie bardziej znaczna pod względem miejsca produkcji w kurze :D
A tam. Zdaje się, że to jakieś 4% więc niewiele. :)
--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach
|