Data: 2006-10-15 21:03:13
Temat: Re: młynek do ziaren zbóż
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Wojtek H." <s...@p...ciach.onet.pl> wrote in message
news:egu540$rhr$1@news.onet.pl...
> Wiesz, nie darmo krąży bon mot o nieznajomości angielskiego w US :)
Divided by a common language...A to mi nowina! Tutaj twierdzi sie odwrotnie
(i ma sie racje...)
> Widzę w kolejnym wątku, że nadal uparcie rozróżniasz
> mąka zbożowa/"mąka" kukurydziana. To może wyjaśnij jeszcze
> czym się różni "mąka" od mąki?
> Ech...
Ech, bo jakbys sobie poczytal jak sie robi tortilla to bys sie dowiedzal, ze
ta "maka" kukurydziana to wcale nie jest taka zwykla maka (czyli po prostu
zmielone ziarno/owoc kukurydzy) bo taka sie nie lepi (chyba ze chcialbys to
wygniatac przez pare godzin...) Stad "maka" vs. maka.
Poza tym to szczekasz pod niewlasciwym drzewem - miej pretensje do
meksykanow, gdyz tam wlasnie rozroznia sie "tortilla de maiz" (czyli
tortilla kukurydziana/z kukurydzy) i "tortilla de harina" - czyli kukurydza
z maki zbozowej (NIE z kukurydzy.)
><eM eL><Washington, D.C.><
|