Data: 2013-05-12 13:56:19
Temat: Re: mokry sernik jak
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 12 May 2013 11:51:59 +0200, cef napisał(a):
> Akurat w masie pieczonej (skoro zastąpić to można Kasią)
> nie ma to chyba większego znaczenia, ze prawdziwe?
> Co innego w kremie.
Dla mnie ma, ponieważ prawie nie używam tłuszczów chemoutwardzalnych, tylko
naturalnych (masło, olej, oliwa, smalec). Mam stały zapas masła oraz dwie
kostki "Kasi" w zamrażarce, bo do sklepu mam daleko. Ponieważ zapas masła
zużywa się szybko, czasem mi zabraknie akurat do pieczenia, więc wtedy
biorę zalegającą "Kasię".
--
XL
"Pierwszy łyk ze szklanki nauk przyrodniczych zmieni ciebie w ateistę,
zaś na dnie szklanki czeka na ciebie Bóg."
Werner Heisenberg, laureat Nagrody Nobla w dziedzinie fizyki
|