Data: 2013-05-12 11:51:59
Temat: Re: mokry sernik jak
Od: "cef" <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Sun, 12 May 2013 11:05:18 +0200, cef napisał(a):
>
>> O jakie konkretnie masło chodzi?
> W lodówce każdy tłuszcz się zestala, nawet oliwa. Jeśli sztuczne
> namiastki masła są w lodówce miękie, to zrozum, że nie z powodu
> wspaniałego roślinnego tłuszczu, lecz dodanych do niego EMULGATORÓW.
To chyba oczywiste, że pytałem o masło wyjęte z lodówki.
>> Czy chodzi
>> tylko, o to, że miękkie, bo wyjęte znacznie wcześniej z lodówki?
>
> TAK - i prawdziwe :-)
Akurat w masie pieczonej (skoro zastąpić to można Kasią)
nie ma to chyba większego znaczenia, ze prawdziwe?
Co innego w kremie.
|