Data: 2013-05-12 11:44:50
Temat: Re: mokry sernik jak
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 12 May 2013 11:05:18 +0200, cef napisał(a):
> O jakie konkretnie masło chodzi?
> Prawdziwe masło, to wg mnie jest raczej twarde.
> A masło miękkie, to jest takie z dodatkami innych tłuszczów.
Do czego to dochodzi, ludzie już nie wiedzą, jak wygląda prawdziwe masło
:-]
Prawdziwe masło w temp. pokojowej jest miękkie, a nie twarde. Jeśli jest
twarde, to znaczy, że NIE JEST prawdziwe i jest tłuszczem roślinnym
chemicznie utwardzanym :-)
W lodówce każdy tłuszcz się zestala, nawet oliwa. Jeśli sztuczne namiastki
masła są w lodówce miękie, to zrozum, że nie z powodu wspaniałego
roślinnego tłuszczu, lecz dodanych do niego EMULGATORÓW.
> Czy chodzi
> tylko, o to, że miękkie, bo wyjęte znacznie wcześniej z lodówki?
TAK - i prawdziwe :-)
--
XL
"Pierwszy łyk ze szklanki nauk przyrodniczych zmieni ciebie w ateistę,
zaś na dnie szklanki czeka na ciebie Bóg."
Werner Heisenberg, laureat Nagrody Nobla w dziedzinie fizyki
|