Data: 2006-07-06 08:27:06
Temat: Re: mrożenie fasolki i bobu
Od: <w...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Moim zdaniem,fasolka nie nadaje się do zamrazania.Najlepiej wychodzi jednak
w słoikach.Bób probowałem mrozić,ale obgotowany-tez nie bardzo.Natomiast
,robiłem w słoikach -zalac osoloną wodą i na 30min w piekarnik 100 stopni.
Użytkownik "helen paar" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e8bhb1$ovd$1@nemesis.news.tpi.pl...
> sezon się zaczął i objadam się bobem i fasolką, a wiem, że można to jakoś
> zamrozić żeby było na dłużej, tylko nie mam pojęcia jak...
> w zeszłym roku po prostu wsadziłam trochę fasolki do zamrażalnika
> (oczywiście oczyszczonej i pokrojonej trochę) ale to co wyciągnęłam było
> po ugotowaniu po prostu nie dobre;
> czy coś należy z tym wcześniej zrobić? co i jak?
> a co zrobić z bobem?
> pomóżcie proszę - zwłaszcza że szanowny pan małżonek mi tu zamrażarkę obok
> postawił i domaga się zabezpieczenia zapasów na zimę....(zapasy dla mnie -
> zebym potem nie marudziła zimą że chce mi sie dużo fasolki :)
>
> pozdrawiam w oczekiwaniu na ratunek
> helen paar
>
|