Data: 2003-07-20 20:12:31
Temat: Re: mrozonki raz jeszcze
Od: "Monique" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:bfeni7$cqo$1@atlantis.news.tpi.pl...
> wlasnie tak zaczelam czytac co i jak sie powinno robic przy mrozeniu
warzyw.
> wyczytalam ze dla kalafiora i brokula konieczne jest blanszowanie. co Wy
> o tym sadzicie? blanszujecie kalafiory i brokuly przed zamrozeniem ich?
> i to samo pytanie tyczy sie fasolki szparagowej.
Kalafiora przed mrożeniem blanszowałam - przetrwał w zamrażarce rok
(ostatnią torebkę wyciągnęłam jak na rynku były już świeże kalafiory w
normalnych cenach;-)). I oczywiście nadawał się do zjedzenia. I tak samo
było z fasolką szparagową.
Pozdr.
Monika
|