Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.p
l!niusy.onet.pl
From: a...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: murzynek, kokos i owoce?
Date: 14 Mar 2003 09:36:35 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 50
Message-ID: <1...@n...onet.pl>
References: <b4s2cc$fov$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1047630995 5489 192.168.240.245 (14 Mar 2003 08:36:35 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 14 Mar 2003 08:36:35 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 217.97.59.131, 213.180.130.12
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows 98; Win 9x 4.90)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:149166
Ukryj nagłówki
>
> > Opis:
> > Na spodzie byl murzynek bardzo wilgotny.
> > Nastepnie taka kokosowa warstwa (jak w kokosankach).
> > To wszystko jest takie falujace w stosunku do siebie.
> > I na samym wierzchu pelna poezja.
> > Taka cieniutka warstwa owocowa, taka skorupka, która czasem przypomina w
> > konsystencji tofi.
> > Ten murzynek jakby byl czyms przelany, bo po przekrojeniu byly takie mokre
> > "zacieki" z gory.
> >
>
>
> Nikt mi nie podpowie jaki murzynek wytrzyma na sobie warste kokosowa,
> albo jak ja zrobic, zeby wytrzymal.
> A moze najpierw podpiec murzynek, a potem ten kokos na gore (bo chyba taki
> kokos to sie krocej piecze niz murzynek)
> Bardzo prosze o jakies wskazowki.
>
Bardzo chetnie bym Ci pomogla, ale nie udalo mi sie znalezc nic podobnego, ani
w pamieci, ani w googlach. Jedyne co moge Ci zaproponowac, to wyprobowanie
ciasta trojkolorowego Aurory, moze Ci sie spodoba. Co prawda warstwa kokosowa
nie jest taka, jak w kokosankach, ale samo ciasto warte jest polecenia. U nas
funkcjonuje pod nazwa "Sybirak", ale nie mam pojecia, skad ta nazwa...
--------->PLACEK TRÓJKOLOROWY<---------
Ucieraj kostkę margaryny z 1 i 1/2 szklanki cukru, jednocześnie dodawaj po
jednym żółtku (razem z 6 jajek) dalej ucierając. Następnie dodaj 1/2 szklanki
mąki "Krupczatki" i 1/2 szklanki mąki "Puszystej", przesianych z dwoma
łyżeczkami proszku do pieczenia.
Dodaj 7 łyżek oleju - wszystko dobrze wymieszaj.
Białka ubić i połączyć z ciastem.
Teraz podziel ciasto na 3 części.
Do jednej dodaj 1 łyżkę kakao, do drugiej 1 szklankę wiórków kokosowych, do
trzeciej 1 szklankę maku. Na małą blachę wyłóż po kolei masę z kakao,
następnie masę z wiórkami kokosowymi, na koniec masę z makiem. Na wierzchu
ułóż wiśnie bez pestek.
Piec w temperaturze 180 - 220 stopni, około 45 minut.
UWAGI:
Na blachę średniej wielkości należy wziąć półtorej porcji.
SMACZNEGO!!!
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|