Data: 2003-03-14 09:15:31
Temat: Re: murzynek, kokos i owoce?
Od: "Busia" <b...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Moze o cos takiego Ci chodzi:
Murzynek pod kokosowa beza
25 dag margaryny
1 i 1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki wody
3 lyzki kakao
2 szklanki maki
cukier waniliowy
3 jajka
1,5 lyzki proszku do pieczenia
marmolada lub dzem (najlepszy z czarnej porzeczki)
2 bialka
10 dag wiórków kokosowych
1. Zagotowac wode z margaryna, szklanka cukru, cukrem waniliowym i kakao.
Odstawic do wystudzenia.
2. Jajka nalezy ubic z 1 lyzeczka cukru i dodac do masy. Przesiac make z
proszkiem i wymieszac skladniki. Ciasto wylac na wylozona pergaminem blache.
3. Ubic sztywna piane z bialek, pod koniec ubijania dodac 1/2 szklanki
cukru. Wymieszac piane z wiórkami kokosowymi.
4. Na ciescie ukladac lyzka co kilka centymetrów porcje marmolady lub dzemu,
a na wierzchu piane z kokosem.
5. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni
Przepis mam z którejs z grup dyskusyjnych
Pozdrawiam smacznie
Busia
Uzytkownik "_asia_" <a...@...pl> napisal w wiadomosci
news:b4s2cc$fov$1@news.onet.pl...
>
> > Opis:
> > Na spodzie byl murzynek bardzo wilgotny.
> > Nastepnie taka kokosowa warstwa (jak w kokosankach).
> > To wszystko jest takie falujace w stosunku do siebie.
> > I na samym wierzchu pelna poezja.
> > Taka cieniutka warstwa owocowa, taka skorupka, która czasem przypomina w
> > konsystencji tofi.
> > Ten murzynek jakby byl czyms przelany, bo po przekrojeniu byly takie
mokre
> > "zacieki" z gory.
> >
>
>
> Nikt mi nie podpowie jaki murzynek wytrzyma na sobie warste kokosowa,
> albo jak ja zrobic, zeby wytrzymal.
> A moze najpierw podpiec murzynek, a potem ten kokos na gore (bo chyba taki
> kokos to sie krocej piecze niz murzynek)
> Bardzo prosze o jakies wskazowki.
>
>
> _asia_
>
|