Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinte
rnet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Busia" <b...@t...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: murzynek, kokos i owoce?
Date: Fri, 14 Mar 2003 10:15:31 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 60
Message-ID: <b4s684$jpu$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <b4pfgl$i1l$1@news.onet.pl> <b4s2cc$fov$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pe206.plock.sdi.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1047632964 20286 217.97.98.206 (14 Mar 2003 09:09:24
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 14 Mar 2003 09:09:24 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:149175
Ukryj nagłówki
Moze o cos takiego Ci chodzi:
Murzynek pod kokosowa beza
25 dag margaryny
1 i 1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki wody
3 lyzki kakao
2 szklanki maki
cukier waniliowy
3 jajka
1,5 lyzki proszku do pieczenia
marmolada lub dzem (najlepszy z czarnej porzeczki)
2 bialka
10 dag wiórków kokosowych
1. Zagotowac wode z margaryna, szklanka cukru, cukrem waniliowym i kakao.
Odstawic do wystudzenia.
2. Jajka nalezy ubic z 1 lyzeczka cukru i dodac do masy. Przesiac make z
proszkiem i wymieszac skladniki. Ciasto wylac na wylozona pergaminem blache.
3. Ubic sztywna piane z bialek, pod koniec ubijania dodac 1/2 szklanki
cukru. Wymieszac piane z wiórkami kokosowymi.
4. Na ciescie ukladac lyzka co kilka centymetrów porcje marmolady lub dzemu,
a na wierzchu piane z kokosem.
5. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni
Przepis mam z którejs z grup dyskusyjnych
Pozdrawiam smacznie
Busia
Uzytkownik "_asia_" <a...@...pl> napisal w wiadomosci
news:b4s2cc$fov$1@news.onet.pl...
>
> > Opis:
> > Na spodzie byl murzynek bardzo wilgotny.
> > Nastepnie taka kokosowa warstwa (jak w kokosankach).
> > To wszystko jest takie falujace w stosunku do siebie.
> > I na samym wierzchu pelna poezja.
> > Taka cieniutka warstwa owocowa, taka skorupka, która czasem przypomina w
> > konsystencji tofi.
> > Ten murzynek jakby byl czyms przelany, bo po przekrojeniu byly takie
mokre
> > "zacieki" z gory.
> >
>
>
> Nikt mi nie podpowie jaki murzynek wytrzyma na sobie warste kokosowa,
> albo jak ja zrobic, zeby wytrzymal.
> A moze najpierw podpiec murzynek, a potem ten kokos na gore (bo chyba taki
> kokos to sie krocej piecze niz murzynek)
> Bardzo prosze o jakies wskazowki.
>
>
> _asia_
>
|