Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!not-for-m
ail
From: Waldemar <w...@i...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: na ognisku
Date: Fri, 05 May 2006 16:08:38 +0200
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 18
Message-ID: <4...@u...de>
References: <op.s8xtm1sia55zo4@krzysztof> <4...@n...home.net.pl>
<4458fd7a$0$22588$f69f905@mamut2.aster.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.uni-berlin.de
yX2ZYll44Di0ToY5CpfJoQptfnN9jKqn/BmQQvpDJsApLxsrzQ2QFn94iZ
User-Agent: Thunderbird 1.5.0.2 (Windows/20060308)
In-Reply-To: <4458fd7a$0$22588$f69f905@mamut2.aster.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:268110
Ukryj nagłówki
> kiedys czytalem ksiazke, bardzo znana, ale akurat teraz tytul wylecial mi z
> glowy, w kazdym razie bylo tak. Facet jezdzil po stanach zatrzymywal sie na
> noc w roznych miejscach i czasami robil do jedzenia cos takiego. Wykopywal
> dolek i do dolka wkladal stek owiniety w folie aluminiowa. Stek byl oblozony
> cebulka i jakims sosem. Nastepnie zasypywal owiniety stek ziemia i rozpalal
> nad tym ognisko. Po 30 min. stek byl gotowy. Nigdy tego nie robilem, ale mam
> ochote od kilku lat to zrobic i pewnie w tym roku dam rade:) To jest w koncu
> danie obiadowe zrobine w ognisku.....
przed laaaaty tak robiłem pstrąga. Kolega złapał kilka, zamordował i
wypatrosił. Się zwierza posoliło od środka, jakieśtam przyprawy, nie
pamiętam cośmy tam mieli, potem oblepiło się toto gliną i owinęło w
gazetę (no nie całkiem gazetę, Rude Pravo to było). Do popiołu, na tym
nowe ognisko i po jakieś godzince było wsio gotowe. Pyry też w tym
popiele w okolicach Rudego Prava były. Nie trzeba było skrobać.
Waldek
|