Data: 2010-03-31 05:47:52
Temat: Re: na temat chrzanu
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Piotrek" <...@w...pl> napisał w wiadomości
news:hot1tt$8a9$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:hosqln$8cq$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>> "Piotrek" <p...@i...pl> wrote in message
>> news:hospm1$ep7$1@news.onet.pl...
>>> Jak robicie chrzan na święta, ( oczywiście tarty samodzielnie)
>>> czy należy utarty chrzan sparzyć gorącą wodą bo słyszałem, że niektórzy
>> nie
>>> sparzają, za to dodają więcej soku z cytrynu lub ocet jabłkowy
>>> Napiszcie swoje sugestie
>> Tarty (świeży!!!) chrzan miesza się z kwaskiem cytrynowym lub ocetem w
>> minimalnej ilości aby nie ciemniał, ubija w słoiku i zakręca się szczelną
>> zakrętką. I to wystarczy.
>
> dodajesz jeszcze jakies składniki
jajko (gotowane na twardo), smietane, odrobine cukru, sok z cytryny
|