Data: 2002-02-04 10:46:18
Temat: Re: naczynie żaroodporne
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "zuzanna" <z...@m...pl> napisał w wiadomości
news:a2lvjm$o87$1@news.tpi.pl...
> czesc wszystkim
>
> Niedawno dostałam w prezencie własnie takowe naczynie, a że jestem młodą
> gospodynią cieszy mnie kazdy dodatek pomagajacy w lepszym kucharzeniu.
> Oczywiście przy nadarzajacej sie okazji wypróbowałam naczynko i ......
pękło
> jak nic.
> nie wiem czym to było spowodowane. Dusiłam jedzonko na kuchence gazowej
> (przeczytałam dokladnie instrukcję i stosowałam sie do niej), byc może
> temperatura była za wysoka, nie wiem
> Podpowiedzcie cos, bo zamierzam sobie kupic nastepne i chciałabym aby
> posłuzyło znacznie dłużej :))))
Kup sobie nie szklane naczynko, a ceramiczne... Są takie śliczne białe ze
szklaną pokrywą te można na wolnym ogniu... Szklane niestety tylko przez
płytkę... Na dodatek te ceramiczne wytrzymują (podobno - bo nie testowałam)
szoki termiczne czyli wlewanie zimnej wody. Moją brytfanną ceramiczną jestem
zachwycona... Są też okrągłe o różnej średnicy i specjalne garnki
parowniki... Z tego ostatniego jak się nie nałoży takich dziurkowanych
krążków można po prostu używać do duszenia potraw...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|