Data: 2002-05-21 16:56:33
Temat: Re: nadmierna podaz smietany i jaj
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Asiunia wrote:
>
> Jak wykorzystac szybko i sprawnie 2 litry smietany wiejskiej tlusciutkiej i
> 30 jaj? bo nastepna dostawa bedzie juz w piatek. Po glowie chodzi mi ciasto
> o nazwie smietanowiec, ale przepisu nie mam. Co do jaj, smaze dzieciom tzw
> 'zapiekanki babuni' : kromki chleba, moze byc, a wrecz powinien byc suchy,
> umaczac w rozbeltanym jaju z vegeta i na patelnie, obsmazyc z jednej strony,
> przelozyc na druga i posypac startym serem, poczekac az sie stopi, potem jak
> kto woli ketchup zielona pietruszka itp, moje dzieciaki uwielbiaja ten
> chlebek ale ilez mozna.
> Asia
Pyszne kruche ciasto jest z gotowanymi na twardo zoltkami. Takie zoltka
mozna zamrozic, i potem uzyc do ciasta po rozmrozeniu. Z bialek mozesz
zrobic bezy, ktore tez dlugo trzymaja. ponizej link do moich przepisow.
Szczegolnie polecam te bezy, bo zawsze sie udaja. Mozna zrobic z nich
dwa plaskie placki i przelozyc bita smietana i poziomkami, lub
rozkruszyc na wierzchu czekoladowego tortu.
Ze smietany mozesz zrobic domowe maslo, najlepsze maslo na swiecie.
Sklej linki jesli sie rozszczepia:
Bezy
http://groups.google.com/groups?q=bezy+author:magdal
ena+author:bassett&hl=en&lr=&selm=38C5B801.31031CD9%
40west.net&rnum=3
Kruche ciasto z gotowanymi zoltkami
http://groups.google.com/groups?q=kruche+ciasto+auth
or:magdalena+author:bassett&hl=en&lr=&selm=3A5CC76C.
A8B2AE90%40west.net&rnum=2
Magdalena Bassett
Kalifornia
|