Data: 2002-03-22 17:33:52
Temat: Re: nadzienie do zrazow
Od: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ania Hajkowicz " <l...@a...amu.edu.pl> napisał w wiadomości
news:3c9b36f5.22778443@news.man.poznan.pl...
> Sama wprawdzie nigdy nie probowałam tego robić, ale moja mama zawija
> paski ogórków kiszonych.Jest O.K.
O tych tradycyjnych zrazach juz bylo.To jest przepis na bardziej egzotyczne
ale rownie dobre.
Rozbite plastry miesa posypac sola, imbirem,curry, posmarowac rozgniecionym
czosnkiem,skropic sosem sojowym.Polozyc na nie plaster szynki gotowanej,
polowke banana, mieso zrolowac i spiac, albo owinac nicia bawelniana.Tluszcz
rozgrzac na patelni, obsmazyc rolady z kazdej strony.Przelozyc do rondla i
podlac bulionem( moze byc z kostki).Dusic pod przykryciem okolo 1/2 h.W
czasie duszenia dolewac bulion i dodac troche sosu sojowego.Na koniec
zabielic sos smietana kremowka wymieszana z maka ziemniaczana, dosmaczyc
sola i imbirem, jescze chwile pogotowac.Przepis skads sciagnelam, ale
wyprobowany wielokrotnie.Zrazy podaje z ryzem.
Pozdrawiam Ramzes-a.
|