Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.task.gda.pl!not-for-mail
From: "grzela" <s...@m...mil.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: nalesniki :)))
Date: Fri, 31 May 2002 16:52:38 +0200
Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl
Lines: 32
Message-ID: <ad82n6$en$1@korweta.task.gda.pl>
References: <ad6670$4d4$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
NNTP-Posting-Host: decy.mw.mil.pl
X-Trace: korweta.task.gda.pl 1022856743 471 153.19.192.7 (31 May 2002 14:52:23 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 31 May 2002 14:52:23 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:110533
Ukryj nagłówki
Użytkownik "kasia dostal" <w...@g...de> napisał w wiadomości
news:ad6670$4d4$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
> powiem szczerze ze zadalam pytanie o nalesnikach z prostej przyczyny -
> pierwszy raz jestem na tej smacznej:)) grupie dyskusyjnej i nie wiedzialam
> ze nalesniki byly przerobione dzien po dniu przez kilka dni a moze nawet
> tygodni
> nie wiem czy dziekowac za poruszenie ktore przez czysta niewiedze
wywolalam
> czy za brak tolerancjo wobec nowych uzytkownikow :)))
>
>
Tak też myślałem...
Może to sprawa tolerancj a może taktu. A ten polega na tym, by wiedzieć jak
daleko można się posunąć - aby nie posunąć się za daleko. Wydaje mi się, że
ktoś po twoim (grzecznym zresztą)pytaniu nieco przeholował...
Ale było-minęło. Nauczka dla wszystkich, dobrze rokująca na przyszłość.
A w temacie naleśniczków polecam te "przefarbowane" na krokiety, z
pieczarkami usmażonymi na masełku
Może być wg przepisu podanego przez WKN
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis.php?przepis=62
Ja to wprawdzie robię bez serka, ale też jest pyszne. Tylko niestety
troszkę syte.
Pozdrawiam - grzela.
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.365 / Virus Database: 202 - Release Date: 02-05-24
|