Data: 2002-02-15 19:54:53
Temat: Re: nalewka
Od: "Irek Zablocki" <i...@w...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Slavek Siegmund" <s...@s...ca> schrieb im Newsbeitrag
news:BkHa8.20275$Hv5.2820272@news20.bellglobal.com..
.
>
> "Irek Zablocki" <i...@w...de> wrote in message
> news:a4ejmj$vik$02$1@news.t-online.com...
> >
> >
> > Irek, jeden z ostatnich nalewkowych Sarmatow
>
> Nie jestes ostatni ja na oczyznie podtrzymuje te sarmackie tradycje z
> prawdziwa godnoscia,
>
Slowem: "Jeszcze Polska nie zginela"
>
> pozdrawiam,
>
> Slav
>
> P.s. A to nalewka:
>
> Nalewka na pigwie i jablkach
>
> Jablka pokroic na kawalki, dosypac rodzynek (ok. 1/4 -1/5 objetosci
pigwy),
> zalac spirytusem pol na pol z wodka. Postawic w ciemnym miejscu albo
> zapakowac. Odczekac 6 tygodni, zlac plyn, owoce zasypac cukrem i zostawic
na
> 3 tygodnie. Po trzech tygodniach to slodkie co powstanie w gasiorku dolac
do
> reszty w ilosci jaka kto lubi.
>
Slav, jak to jest z tym wystawianiem na slonce albo zaleceniem, zeby w
ciemnosci przetrzymywac?
Raz tak, raz inaczej?
Irek
|