Data: 2007-02-27 12:25:16
Temat: Re: nalewka wiśniowa - jak to zrobić ?
Od: Krystyna Chiger <k...@h...people.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Rostov wrote:
> No właśnie, z tym się już gdzieś spotkałem.
> Czy powstaje ona łatwiej, gdy sok jest bardziej słodki ?
Powstaje tylko wtedy, kiedy sok jest slodki.
> Jak uniknąć powstania takiej galaretki ?
Używać soków nie słodzonych,nie gotowanych, naturalnych.
> Głównie dzięki powolnemu wlewaniu spirytusu do soku ?
Jest to jakaś szansa. Mieszaj przy tym wlewaniu, to może się uda.
Galaretka nie jest wielkim nieszczęściem. Umiejscowi się
na wierzchu, łatwo ją odłowić, a smakowo jest całkiem dobra.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|