Data: 2001-10-22 07:22:50
Temat: Re: nalewka z pigwy
Od: "Ana" <a...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>
> Pigwowka na miodzie
>
> wyczytane w jakiejs gazecie kulinarnej
>
> "1/2 kg pigwy
> 3/4 l wódki
> 25 dag miodu
> kawałek kory cynamonu
>
> do słoja wlać wódke. Pigwy umyc, obrac , kroic i od razu wrzucac do
alkoholu
> aby owoce nie sciemnialy. na koniec dodac kore cynamonu i miod, sczelnie
> zamknac.
> odstawic na tydzien w ciemne miejsce, codziennie potrzasac sloikiem aby
miod
> sie rozpuscil.
> po miesiacu zlac nalewke, przechowywac w ciemnej butelce i chronic od
> swiatla aby zachowala jasny kolor."
>
> zycze powodzenia
> Mechcia
>
O dzięki Ci. Mążuś się ucieszy , bo to głównie on zapałał miłością do tej
pigwy. Brzmi całkiem smakowicie, choć owoce pigwy wydają mi się conajmniej
nieapetyczne ...
No cóż, jak się napiję to opowiem
Pozdrawiam serdecznie (aczkolwiek melancholijnie (DESZCZ!)
AniaK
|