« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2012-03-27 06:43:51
Temat: Re: nie-kefir maćkowy> z lat dzieciństwa z kefirem ze sklepu w szklanych butelkach półlitrowych
> z zielonym kapslem. Po otwarciu i przelewaniu do szklanki był gęsty
> z dużymi "grudami". Po dłuższym czasie przechowywania rozwarstwiał
> się na serwatkę i białą warstwę. Pijąc czuło się wyraźny kwaśny smak
> i orzeźwiające gryzące w język bąbelki - taki kefir pamiętam
> z dzieciństwa. Dzisiejszy kefir przypomina raczej odtłuszczoną śmietanę
Łał :), a pamiętasz serwowit? to był hit...
R
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2012-03-27 06:49:30
Temat: Re: nie-kefir maćkowyOn Tue, 27 Mar 2012 08:43:51 +0200, Robson wrote:
>> z lat dzieciństwa z kefirem ze sklepu w szklanych butelkach półlitrowych
>> z zielonym kapslem. Po otwarciu i przelewaniu do szklanki był gęsty
>> z dużymi "grudami". Po dłuższym czasie przechowywania rozwarstwiał
>> się na serwatkę i białą warstwę. Pijąc czuło się wyraźny kwaśny smak
>> i orzeźwiające gryzące w język bąbelki - taki kefir pamiętam
>> z dzieciństwa. Dzisiejszy kefir przypomina raczej odtłuszczoną śmietanę
>
> Łał :), a pamiętasz serwowit? to był hit...
>
Dokładnie:) Też w tych śmiesznych butelkach po śmietanie:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2012-03-27 07:02:45
Temat: Re: nie-kefir maćkowyW dniu 2012-03-27 07:50, krys pisze:
> Ale rozumiem, że masz jedyny patent na wszystko.
Ważne, że Ci jogurt wychodzi i smakuje, a gderaniem się nie przejmuj,
to nie patent, tylko zwyczajna zrzędliwość :)
--
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2012-03-27 08:52:44
Temat: Re: nie-kefir maćkowy
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1g52kqcw93tia$.p71x2iz5esai$.dlg@40tude.net...
> Dnia Mon, 26 Mar 2012 16:10:34 +0200, krys napisał(a):
>
>> Ikselka wrote:
>>
>> Mój dojrzewał pod kołdrą, zawinięty dodatkowo w koc.
>
> Wątpię, aby miał temp. 30 stopni.
> --
z reguły mają 36,6 stopnia :)))
pozdr
Stefan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2012-03-27 10:05:52
Temat: Re: nie-kefir maćkowyBbjk wrote:
> W dniu 2012-03-27 07:50, krys pisze:
>> Ale rozumiem, że masz jedyny patent na wszystko.
>
> Ważne, że Ci jogurt wychodzi i smakuje, a gderaniem się nie przejmuj,
> to nie patent, tylko zwyczajna zrzędliwość :)
No bez przesady;-) Jakbym się chciała przejmować takim gadaniem, to
musiałabym się powiesić. ;-)
>
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2012-03-27 10:40:50
Temat: Re: nie-kefir maćkowyDnia Tue, 27 Mar 2012 07:50:29 +0200, krys napisał(a):
> I słusznie, bo w koc zawija się się jogurt podgrzany do około 50stopni, i on
> sobie tam stygnie.
Bardzo ciekawe, jakie to bakterie jogurtowe przeżywają tę temperaturę.
> Ale rozumiem, że masz jedyny patent na wszystko.
Alez skoro jogurt jest dla Ciebie wszystkim...
> Nie zamierzam Ci udowadniać, że nie jestem wielbłądem.
Nie, skąd - Ty tylko podgrzewasz jogurt do 50 stopni 3333-)
--
XL wiosenna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2012-03-27 10:42:09
Temat: Re: nie-kefir maćkowyDnia Tue, 27 Mar 2012 09:02:45 +0200, Bbjk napisał(a):
> W dniu 2012-03-27 07:50, krys pisze:
>> Ale rozumiem, że masz jedyny patent na wszystko.
>
> Ważne, że Ci jogurt wychodzi i smakuje, a gderaniem się nie przejmuj,
> to nie patent, tylko zwyczajna zrzędliwość :)
Mojaś Ty upierdliwa a współczująca 333-)
--
XL wiosenna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2012-03-27 10:43:52
Temat: Re: nie-kefir maćkowyDnia Tue, 27 Mar 2012 10:52:44 +0200, Stefan napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1g52kqcw93tia$.p71x2iz5esai$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Mon, 26 Mar 2012 16:10:34 +0200, krys napisał(a):
>>
>>> Ikselka wrote:
>>>
>>> Mój dojrzewał pod kołdrą, zawinięty dodatkowo w koc.
>>
>> Wątpię, aby miał temp. 30 stopni.
>> --
> z reguły mają 36,6 stopnia :)))
> pozdr
A, skoro dojrzewa w nogach...
;-PPP
--
XL wiosenna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2012-03-27 10:46:49
Temat: Re: nie-kefir maćkowyOn Tue, 27 Mar 2012 12:43:52 +0200, Ikselka wrote:
> Dnia Tue, 27 Mar 2012 10:52:44 +0200, Stefan napisał(a):
>
>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:1g52kqcw93tia$.p71x2iz5esai$.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Mon, 26 Mar 2012 16:10:34 +0200, krys napisał(a):
>>>
>>>> Ikselka wrote:
>>>>
>>>> Mój dojrzewał pod kołdrą, zawinięty dodatkowo w koc.
>>>
>>> Wątpię, aby miał temp. 30 stopni.
>>> --
>> z reguły mają 36,6 stopnia :)))
>> pozdr
>
> A, skoro dojrzewa w nogach...
W nogach zimniej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2012-03-27 12:11:05
Temat: Re: nie-kefir maćkowyW dniu 2012-03-27 12:42, Ikselka pisze:
> Mojaś Ty upierdliwa
Szczęśliwie dla mnie ani jedno, ani drugie.
--
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |