Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia nie-kefir maćkowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

nie-kefir maćkowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 39


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2012-03-27 06:43:51

Temat: Re: nie-kefir maćkowy
Od: Robson <r...@...pl> szukaj wiadomości tego autora

> z lat dzieciństwa z kefirem ze sklepu w szklanych butelkach półlitrowych
> z zielonym kapslem. Po otwarciu i przelewaniu do szklanki był gęsty
> z dużymi "grudami". Po dłuższym czasie przechowywania rozwarstwiał
> się na serwatkę i białą warstwę. Pijąc czuło się wyraźny kwaśny smak
> i orzeźwiające gryzące w język bąbelki - taki kefir pamiętam
> z dzieciństwa. Dzisiejszy kefir przypomina raczej odtłuszczoną śmietanę

Łał :), a pamiętasz serwowit? to był hit...

R

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


22. Data: 2012-03-27 06:49:30

Temat: Re: nie-kefir maćkowy
Od: tomjas <t...@W...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 27 Mar 2012 08:43:51 +0200, Robson wrote:
>> z lat dzieciństwa z kefirem ze sklepu w szklanych butelkach półlitrowych
>> z zielonym kapslem. Po otwarciu i przelewaniu do szklanki był gęsty
>> z dużymi "grudami". Po dłuższym czasie przechowywania rozwarstwiał
>> się na serwatkę i białą warstwę. Pijąc czuło się wyraźny kwaśny smak
>> i orzeźwiające gryzące w język bąbelki - taki kefir pamiętam
>> z dzieciństwa. Dzisiejszy kefir przypomina raczej odtłuszczoną śmietanę
>
> Łał :), a pamiętasz serwowit? to był hit...
>
Dokładnie:) Też w tych śmiesznych butelkach po śmietanie:)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


23. Data: 2012-03-27 07:02:45

Temat: Re: nie-kefir maćkowy
Od: Bbjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-03-27 07:50, krys pisze:
> Ale rozumiem, że masz jedyny patent na wszystko.

Ważne, że Ci jogurt wychodzi i smakuje, a gderaniem się nie przejmuj,
to nie patent, tylko zwyczajna zrzędliwość :)

--
B.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


24. Data: 2012-03-27 08:52:44

Temat: Re: nie-kefir maćkowy
Od: "Stefan" <s...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1g52kqcw93tia$.p71x2iz5esai$.dlg@40tude.net...
> Dnia Mon, 26 Mar 2012 16:10:34 +0200, krys napisał(a):
>
>> Ikselka wrote:
>>
>> Mój dojrzewał pod kołdrą, zawinięty dodatkowo w koc.
>
> Wątpię, aby miał temp. 30 stopni.
> --
z reguły mają 36,6 stopnia :)))
pozdr
Stefan


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


25. Data: 2012-03-27 10:05:52

Temat: Re: nie-kefir maćkowy
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Bbjk wrote:

> W dniu 2012-03-27 07:50, krys pisze:
>> Ale rozumiem, że masz jedyny patent na wszystko.
>
> Ważne, że Ci jogurt wychodzi i smakuje, a gderaniem się nie przejmuj,
> to nie patent, tylko zwyczajna zrzędliwość :)

No bez przesady;-) Jakbym się chciała przejmować takim gadaniem, to
musiałabym się powiesić. ;-)
>

--
Pozdrawiam
J.

www.kontestacja.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


26. Data: 2012-03-27 10:40:50

Temat: Re: nie-kefir maćkowy
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 27 Mar 2012 07:50:29 +0200, krys napisał(a):

> I słusznie, bo w koc zawija się się jogurt podgrzany do około 50stopni, i on
> sobie tam stygnie.

Bardzo ciekawe, jakie to bakterie jogurtowe przeżywają tę temperaturę.

> Ale rozumiem, że masz jedyny patent na wszystko.

Alez skoro jogurt jest dla Ciebie wszystkim...

> Nie zamierzam Ci udowadniać, że nie jestem wielbłądem.

Nie, skąd - Ty tylko podgrzewasz jogurt do 50 stopni 3333-)

--

XL wiosenna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


27. Data: 2012-03-27 10:42:09

Temat: Re: nie-kefir maćkowy
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 27 Mar 2012 09:02:45 +0200, Bbjk napisał(a):

> W dniu 2012-03-27 07:50, krys pisze:
>> Ale rozumiem, że masz jedyny patent na wszystko.
>
> Ważne, że Ci jogurt wychodzi i smakuje, a gderaniem się nie przejmuj,
> to nie patent, tylko zwyczajna zrzędliwość :)

Mojaś Ty upierdliwa a współczująca 333-)
--

XL wiosenna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


28. Data: 2012-03-27 10:43:52

Temat: Re: nie-kefir maćkowy
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 27 Mar 2012 10:52:44 +0200, Stefan napisał(a):

> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1g52kqcw93tia$.p71x2iz5esai$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Mon, 26 Mar 2012 16:10:34 +0200, krys napisał(a):
>>
>>> Ikselka wrote:
>>>
>>> Mój dojrzewał pod kołdrą, zawinięty dodatkowo w koc.
>>
>> Wątpię, aby miał temp. 30 stopni.
>> --
> z reguły mają 36,6 stopnia :)))
> pozdr

A, skoro dojrzewa w nogach...
;-PPP


--

XL wiosenna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


29. Data: 2012-03-27 10:46:49

Temat: Re: nie-kefir maćkowy
Od: tomjas <t...@W...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 27 Mar 2012 12:43:52 +0200, Ikselka wrote:
> Dnia Tue, 27 Mar 2012 10:52:44 +0200, Stefan napisał(a):
>
>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:1g52kqcw93tia$.p71x2iz5esai$.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Mon, 26 Mar 2012 16:10:34 +0200, krys napisał(a):
>>>
>>>> Ikselka wrote:
>>>>
>>>> Mój dojrzewał pod kołdrą, zawinięty dodatkowo w koc.
>>>
>>> Wątpię, aby miał temp. 30 stopni.
>>> --
>> z reguły mają 36,6 stopnia :)))
>> pozdr
>
> A, skoro dojrzewa w nogach...

W nogach zimniej.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


30. Data: 2012-03-27 12:11:05

Temat: Re: nie-kefir maćkowy
Od: Bbjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-03-27 12:42, Ikselka pisze:
> Mojaś Ty upierdliwa

Szczęśliwie dla mnie ani jedno, ani drugie.
--
B.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Topinambur
Poszukuję szklanek.
Czy da się to zjeść?
Ku przestrodze
chodzi za mną ciasto z bananami ...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »