Data: 2000-09-07 19:16:30
Temat: Re: nie tylko pieprz i sol
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Monika =?iso-8859-2?Q?M=EA=BFy=F1ska?= <m...@p...pl> wrote:
> Wladyslaw Los wrote:
> >
> > Evajp <e...@a...comnospam> wrote:
> >
> > > asafoetida
>
> > Przyprawa azjatycka otrzymywana z gumy wyciekajacej z nacietych lodyg
> > lub krzenia zapaliczki cuchnacej (lat. Ferula assa-foetida)
>
> Doskonale. Encyklopedia lub wyszukiwarka poda nam podobną informację.
> Lecz cóż z tego...
> Czy ktoś orientuje się nieco dostępniej w temacie? "Z czym się to je"?
> :)))
Odpowiedzialem na pytanie "co to asafoetida" zadane przez Eve, ktora
miala przepis, a nie znala tej przyprawy. Wiec to z tego.
A je sie z rybami, duszonymzmiesem, dodaje do sosow w kuchni indyjskiej.
Maly kawalek mozna przyczepic od spodu pokrywki garnka, by nadac
gotowanej potrawie aromat.
Oczywiscie te informacje tez znalazlem w encyklopedii lub wyszukiwarce.
Lecz coz z tego.
Wladyslaw
--
Wladyslaw Los
mailto:w...@t...com.pl
|