Data: 2004-05-25 17:16:19
Temat: Re: nowa propozycja na szpinak
Od: k...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> > Brzmi ciekawie. Zwłaszcza dla nie, bo nie mogę normalnych kasz i mąki -
> alergia pokarmowa. Do tej pory zawsze unikałam kaszki kukurydzianej bo za
> bardzo kojarzyła mi się z jedzeniem w przedszkolu. Ale spóbuję. Tylko jak u
> licha zblanszować szpinak. Proszę tłumaczyć jak chłopu na roli.
> pozdrawiam
>
> m.
>
> A, zblanszować czyli sparzyć, w dawnych książkach pisało także oblanżerować.
Tak naprawde, to zanurzyc na sekunde we wrzątku. Ja po prostu zalewam wrzątkiem
szpinak i jusz.
Kasze- co znaczy " normalne"?
jaglana ( czyli z prosa) też?
gryczana też?
z amarantusa też?
Qd czekajaca na uczony wywód W.Losa
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|