Data: 2017-04-29 13:24:24
Temat: Re: noze kuchenne
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .04.2017 o 12:29 Wiesiaczek <W...@v...pl> pisze:
>
>
>> Ząbkowany do krojenia chleba?!
>> To już lepiej siekierkę marki Fiskard:)
>
> :)
>
> Zgadnij, dlaczego użytkownicy (nie mylić z posiadaczami) noży, do krojenia
> chleba używają właśnie noża ząbkowanego? A producenci takie noże im
> dostarczają?
>
> Moim zdaniem jest niewiele produktów, które równie szybko tępią noże, jak
> właśnie chleb.
> Tylko nie podawajcie tu przykładu np. kości, bo te raczej traktuje się
> tasakiem lub nożycami, albo używa się specjalnego noża, który w waszej
> kuchni już uległ degradacji i nadaje się tylko do zniszczenia.
> Chleb jest praktycznie podstawą w polskiej kuchni, kroi się go często,
> nigdy nie użyłbym np. wymuskanego i wyostrzonego noża szefa kuchni do jego
> krojenia.
>
Powinieneś używać tego, którym kroisz mięso. Najlepiej takiego zaraz po,
bez uprzedniego umycia. Przecież to taki ubaw.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche.
|