Data: 2017-04-29 19:42:03
Temat: Re: noze kuchenne
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-04-29 o 13:46, Trefniś pisze:
> W dniu .04.2017 o 13:24 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
>
>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>> W dniu .04.2017 o 12:29 Wiesiaczek <W...@v...pl> pisze:
>>>
>>>
>>>> Ząbkowany do krojenia chleba?!
>>>> To już lepiej siekierkę marki Fiskard:)
>>>
>>> :)
>>>
>>> Zgadnij, dlaczego użytkownicy (nie mylić z posiadaczami) noży, do
>>> krojenia
>>> chleba używają właśnie noża ząbkowanego? A producenci takie noże im
>>> dostarczają?
>>>
>>> Moim zdaniem jest niewiele produktów, które równie szybko tępią noże,
>>> jak
>>> właśnie chleb.
>>> Tylko nie podawajcie tu przykładu np. kości, bo te raczej traktuje się
>>> tasakiem lub nożycami, albo używa się specjalnego noża, który w waszej
>>> kuchni już uległ degradacji i nadaje się tylko do zniszczenia.
>>> Chleb jest praktycznie podstawą w polskiej kuchni, kroi się go często,
>>> nigdy nie użyłbym np. wymuskanego i wyostrzonego noża szefa kuchni do
>>> jego
>>> krojenia.
>>>
>>
>> Powinieneś używać tego, którym kroisz mięso. Najlepiej takiego zaraz po,
>> bez uprzedniego umycia. Przecież to taki ubaw.
>
> Ikselka, dobranoc!
LOL
--
animka
|