Data: 2001-09-09 19:41:57
Temat: Re: o przeis na fasolowke prosze
Od: "Piotr Nowinowski" <p...@p...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> napisał w wiadomości
news:9ng6ls$sua$1@news.tpi.pl...
> Fasolka teraz swierza, wiec:
> oplukac, zalac woda i gotowac ok godziny
> w miedzy czasie podsmazyc boczek pokrojony w kostke taka wieksza i wrzucic
> do fasolki tak 15 minut przed koncem gotowania
> do tego podsmazona cebulka i zombek czosnku
> jak fasolka bedzie miekka, to do tego wszystkiego tak 3/4 sloiczka
> koncentratu pomidorowego, sol, pieprz, majeranek i odrobine ostrej papryki
>
> ja do fasolki wrzucam jeszcze kostke rosolowa, listek laurowy, ziele [ze 2
> ziarnka] i pieprz czarny
>
> i eta wsio:)
> jesc jak chwilke przestygnie
> na drugi dzien jest pyyycha:)
>
> pozdry Monika
>
robię tak samo tylko "dietetycznie" - bez czosnku, i koncentratu - chyba też
jest OK - nikt nie reklamował
PN
|