Data: 2001-08-13 21:45:44
Temat: Re: oberzyna
Od: <e...@f...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
Baklazany pokrojone w plastry mozna podsmazyc z obu stron na oliwie posolic i
podawac z mieskiem i ziemniakami. Mozna tez zrobis sos do makaronow (bardzo
smaczny). Ok. 400 g baklazanow obrac, pokroic w kostki ok. 1 cm, podsmazyc
lekko na oliwie tak aby nie spalic i jak zaczna wypuszczac oliwe, dodac, puszke
pelati (albo ok.200-300g pomidorow dojrzalych, obranych i pokrojonych w
kosteczke), sol do smaku, 1 lyzeczke cukru i tak gotowac przez ok. 15 min,potem
dodac 1 zabek czosnku, troche posiekanej swiezej bazylii (jak nie masz to
posiekanej natki pietruszki i na makaron.Ta porcja jest na 3-4 osoby.
Terry
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|