Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for
-mail
From: "Sabina" <s...@2...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: obiad
Date: Tue, 29 Oct 2002 12:45:26 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 58
Message-ID: <apls69$smc$1@news2.tpi.pl>
References: <aplpkt$e2r$1@news2.tpi.pl> <3...@p...onet.pl>
<aplrji$ju8$1@news.tpi.pl> <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: host-1-30.kalisz.mm.pl
X-Trace: news2.tpi.pl 1035891722 29388 217.96.42.30 (29 Oct 2002 11:42:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 29 Oct 2002 11:42:02 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:132228
Ukryj nagłówki
no to nawet jest ciekawe:)))
dzisja chcialam zrobic cos innego niz zwykle a nie tylko kura kotlety
itd.... chce zaskoczyc swojego Pana:))))
Użytkownik "zGosiula" <z...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:3DBE6554.4050703@poczta.onet.pl...
> Sabina wrote:
> > ja salami uwielbiam ale moj facet nie nawidzi:(((
>
> No to odpada.
>
> A może Grzesiowe chilli con carne?
>
> http://mniammniam.pl/p.php?p=428
>
> Chilli Con Carne czyli po prostu wołowina z chilli
>
> pół kilograma mielonej wołowiny
> dwie puszki fasoli
> dwie puszki pomidorów z puszki lub 3 szklanki świeżych pomidorów,
> obranych ze skóry i pokrojonych na dowolne kawałki
> 4 ząbki czosnku
> pół łyżeczki mielonego kminku
> pół łyżeczki chilli w proszku
> szczypta oregano
> łyżka mąki
> sól
> świeżo zmielony pieprz
> odrobina cukru
> łyżka oleju
>
> W dużym rondlu lub garnku rozgrzewam olej i wrzucam do niego mięso.
> Mięso smażę do zrumienienia rozgniatając je widelcem, tak by nie
> powstały zbyt duże grudki. Do mięsa dodaję wszystkie przyprawy i smażę
> jeszcze 3-5 minut na średnim ogniu, cały czas mieszając.
>
> Po tym czasie dodaję pomidory [jeśli z puszki, razem z sokiem] i dusze
> potrawę na maleńkim ogniu przez pół godziny. W czasie duszenia
> sprawdzam, czy nie trzeba dolać trochę wody, by potrawa się nie
przypalała.
>
> Po tym czasie dodaje odsączoną fasolę i trzymam chilli na ogniu jeszcze
> 5 minut.
>
> Doskonale smakuje z ryżem. A jeszcze lepiej z kwaśną śmietaną, posiekaną
> drobniutko cebulą, tartym serem, awokado pokrojonym na drobne kosteczki
> albo... zamiast awokado można dodać szczypiorki u natki zielonej
> pietruszki.
>
> --
> Gosia
> wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
> -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
> Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
>
|