Data: 2003-11-02 10:43:25
Temat: Re: obiad na dzis
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 2003-11-02 at 11:24, walkie! wrote:
> A ja rosol....pierwszy raz w zyciu. Dzis stwierdzilam ze obale mity z
> dziecinstwa ze rosol jest wstretny. Jak bylam to rosol byl co tydzien :]
> I moze mi ktos podpowie jak sie to robie zeby bylo dobrze.
> Ja na razie wrzucilam skrzydlo z indyka. Wrzucilam kapuste wloska, pora,
> marchewke, selera i pietruszke. Dodalam opalona na gazie cebule i sie
> gotuje na wolnym ogniu. I co dalej? Jakies sugestie co do przyprawienia
> oprocz soli? Zastanawiam sie czy wrzucic czosnek...
> Prosze o sugestie.
> A na drugie placki ziemniaczane z gulaszem.
> Do plackow dodaje troche zoltego sera. :)
> Na deser piecze sie krolewiec.
> :-)
Do rosolu: lisc laurowy, pieprz ziarnisty. A czemu kapusta ??? Do rosolu
sie nie daje kapusty, o ile wiem...
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
|