Data: 2003-09-01 20:57:22
Temat: Re: obiad po slowacku
Od: "Agnieszka Brzeska" <a...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Kulki za to byly w miare dobre, ale wyszly dosyc miekkie zamiast chrupiace
> jak w oryginale. Co moglam zrobic nie tak? Do ziemniakow puree (z odrobina
> masla i mleka) dodalam jajko i make, uformowalam kulki i wrzucilam na
goracy
> olej.
Powiem Ci jak ja robie kulki, co do zupy sie nie wypowiadam... przede
wszystkim nie dodaje do masy maki a mleka "co kot naplakal" maselko i tak
zrobi swoje..(ew smaze grzyby czy pieczarki wowczas mam tluszczyk ze
smazenia). Gotowe kulki panieruje w jajku i bulce tartej. Smaze na silnie
rozgrzanym tluszczu az sie zarumienia, pozniej dosmazam na malym ogniu. Sa
chrupiace i znikaja z talerza w tyrmiga.
Agnieszka Brzeska
|