Data: 2004-02-26 14:27:29
Temat: Re: odnośnie szparagów
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Łukanio" <r...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:c1kvc0$j2i$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam ponownie :) tym razem chciałem zapytać o rzecz związaną ze
> szparagami - jak je ugotować żeby były miękkie i dobre ? Gdy gotuje
> tradycyjną metodą to są ugotowane i miękkie, ale włókno pozostaje takie
> twarde i nie da sie go normalnie zjeść tylko trzeba długo przeżuwać a
potem
> albo połknąć albo wypluć :) Tylko "główka" jest mięciutka i nadaje sie do
> normalnego zjedzenia.
>
> P.S - gdzie moge znaleźć archiwum grupy ?
>
> Pozdrawiam
>
Biale trzeba je baaardzo dokladnie obrac lepiej za grubo niz za cienko,
zaczynajac ok. 1 cm ponizej glowki
Monika
|