Data: 2006-05-17 10:30:53
Temat: Re: ogórki małosolne
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"MK" <b...@w...pl> wrote in message news:e4et84$m47$1@atlantis.news.tpi.pl...
>a po jakim czasie są najleprze
He..he, ja to testuję na trzeci - czwarty dzień - nastawiam taki fermentor -
dobry, bo z pokrywą (
http://www.browamator.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa
_p=6&przedm=184145&pwd[6]=%2F163929%2F165992%2F18314
1&grp=&sortuj=kod&sess_id=2480079370 )
. Mam do niego pasujący duży płaski talerz z porcelany, przyciskam go słojem
wypełnionym 3l wody i przykrywam ściereczką. W miare testowania ubywa
ogórków intensywnie, później wystarcza pokrywa... Kiedy są najlepsze - jak
są już kwaskowate, ale jeszcze nie do końca ukwaszone.
Bo później są to już nie małosolne, a kiszone - też dobre.
|